Hur använder man rosmarinolja till håret

Hur använder man rosmarinolja till håret

Steg 1: Blanda Oljan

Obs:  (Våran Rosmarinolja är redan färdigblandad med en bärarolja och redo att appliceras direkt)

Val av Oljor

Välj en bärarolja som passar din hårtyp och hårbottentyp. Om du har torrt hår kan kokosolja eller olivolja vara fördelaktigt. För fetare hårtyper kan jojobaolja eller sötmandelolja vara lämpliga.

Mängd

En generell rekommendation är att använda en blandning av 3-5 droppar rosmarinolja per matsked bärarolja. Justera mängden beroende på din hårlängd och tjocklek.

Tillsätt Eventuella Extra Ingredienser

För en ännu rikare behandling kan du överväga att lägga till några droppar av andra hårhälsosamma essentiella oljor som lavendel eller pepparmynta.

 

  Steg 2: Massera In

  Teknik

  Använd fingertopparna för att varsamt massera oljeblandningen in i hårbotten. Fokusera på områden där håret är särskilt tunt eller skadat, och se till att täcka hela hårbotten.

  Tid och Cirkulation

  Spendera minst 5-10 minuter på att massera in oljan för att verkligen främja blodcirkulationen till hårsäckarna, vilket kan stödja näringsupptaget.

  Fördelning

  Efter massagen, dra försiktigt fingrarna genom håret för att distribuera oljan jämnt längs hårets längd.

   

   Steg 3: Skölj/Utvätt

   Vänta

   Låt oljeblandningen sitta kvar i ditt hår i minst 30 minuter. För en djupare behandling kan du överväga att låta den verka över natten. Om du väljer den sistnämnda metoden, använd gärna en duschmössa eller handduk för att skydda dina sängkläder.

   Tvätta

   Tvätta håret noggrant med ett milt, sulfatfritt schampo. För vissa oljeblandningar eller hårtyper kan det vara nödvändigt att schamponera två gånger för att helt ta bort oljan.

   Konditionera

   Använd en lämplig balsam för din hårtyp för att återfukta och skydda håret. Om du har använt en tung oljeblandning kan du behöva använda balsam på hårbotten samt längderna för att återställa balansen.

    Tillbaka till blogg